Kate en Laure Mulleavy, de ontwerpzussen achter het Amerikaanse modelabel Rodarte,

worden binnenkort onderscheiden met de Legend of Fashion award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door The School of Art Institute (SAIC) in Chicago. Dat meldt Knack.

De award wordt op 3 mei uitgereikt tijdens het jaarlijkse benefietgala van de school, waar studenten ook een modeshow zullen geven om geld op te halen. Het ontwerpduo laat weten zeer vereerd te zijn met de prijs. ”Het is essentieel om nieuw en interessant werk van de volgende generatie designers te laten zien op zo’n evenement en we vinden het een hele eer om er deel van uit te maken."

Het is niet de eerste keer dat de Rodarte-zusjes onderscheiden worden met een modeprijs. In 2008 waren ze zowel de eerste vrouwen als de eerste niet-Europese deelnemers die de Swiss Textile Award in ontvangst mochten nemen. In 2009 werden ze benoemd tot Womenswear Designers of the Year door de CFDA en kregen ze als eerste modelabel de belangrijke kunstprijs United States Artists Grant. Met hun kostuums voor de film Black Swan werden de zussen in 2011 onderscheiden met de Best Costume Award door de Annual Critics’ Choice Movie Awards.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN