De Zwitserse horlogemaker Audemars Piguet klaagt Tommy

Hilfiger en diens licentiepartner Movado Group aan wegens het produceren van een imitatie. Het zou gaan om het Royal Oak horloge, dat volgens Piguet door Hilfiger en Movado zou zijn 'gereproduceerd, gekopieerd en geïmiteerd'. De grote boosdoener is het Eton horloge van Hilfiger.

Piguet zegt al sinds april schriftelijk te hebben geklaagd bij Hilfiger, maar dat de verkoop van de Eton niet is gestaakt. De horlogemaker vindt dat de vele overeenkomsten van het ontwerp tussen de twee horloges verwarring scheppen bij de consument. De Eton kost ongeveer 200 dollar (150 euro), terwijl de Royal Oak tussen de 16,000 (12.000 euro) en 800,000 dollar (597.000 euro) bedraagt.

Victor Marrero, dezelfde rechter die vorig jaar de zaak tussen Christian Louboutin en Yves Saint Laurent behandelde, zit deze rechtszaak voor. In de zaak Louboutin vs Yves Saint Laurent bepaalde Marrero dat Louboutin niet het alleenrecht had op de rode zool en dat Yves Saint Laurent gewoon diens rode schoen met rode zool mocht blijven verkopen.

Hilfiger en Movado hebben niet op de aanklacht gereageerd.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN