Dat het uniform van het Amerikaanse Olympische team voor

de Spelen in 2014 in China is gemaakt is bij leden van de Amerikaanse regering in het verkeerde keelgat geschoten. Het uniform voor de openings- en slotceremonies en de vrijetijdskleding van de atleten zijn door niemand minder dan Ralph Lauren ontworpen, maar zowel Republikeinen en Democraten zijn verbolgen over het feit dat de productie in China plaatsvindt en niet in de VS.

De emoties lopen hoog op en iedereen heeft een mening over de kwestie 'productie in het buitenland'. "Wanneer Amerika's beste atleten ons land vertegenwoordigen, moeten we de allerbeste producten van eigen bodem presenteren," zegt Senator Kirsten Gillibrand. "Team USA moet van top tot teen in Amerika zijn gemaakt." Een regeringslid eiste zelfs de verbranding van de bestaande uniformen om weer opnieuw te beginnen. Dat meldt WWD.

Ralph Lauren voelt duidelijk de druk van dit politieke debat. "Ralph Lauren belooft serieus in te gaan op de discussie over productie in eigen land die binnen onze industrie en de regering gaande is. We zullen de productie van de uniformen voor de openings- en slotceremonie van Team USA in de VS vervaardigen," reageert Ralph Lauren.

Amerika is niet het enige land om de productie van de Olympische uniformen uit te besteden. Ondermeer de Duitse, Spaanse, Italiaanse en Russische atleten zullen ook deels of geheel gekleed gaan in uniformen die buiten de grenzen van hun eigen land zijn geproduceerd.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN