Het Amerikaanse merk American Eagle Outfitters heeft zijn

licentieovereenkomst met de Chinese Dickson Concepts Limited beëindigd, en neemt daarmee de controle over zijn zes winkels in het land terug. Het besluit past in de lange termijn strategie van de retailer.

"Met onze blik op toekomstige uitbreiding gericht, wordt China een belangrijke markt met aanzienlijk economisch potentieel, waar het model van een bedrijf met eigen winkels beter in past," aldus topman Robert Hanson. "Onze mondiale expansieplannen bestaan uit een combinatie van eigen winkels, samenwerkingen en licentieovereenkomsten."

Het bedrijf heeft onlangs bekend gemaakt een eigen winkel in Mexico te openen, zowel als een aantal licentiefilialen in de Filipijnen die binnen een paar weken hun deuren zullen openen.

In de VS heeft het merk 1.000 eigen winkels en is het in 77 landen verkrijgbaar via de webshop. American Eagle Outfitters heeft 50 franchisefilialen in 13 landen, met name in Japan, Rusland, Israel en het Midden Oosten en Oost Europa. In Nederland is het merk verkrijgbaar via de webshop.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN