Zweeds modemerk Filippa K heeft de nieuwe ontwerper voor de mannenlijn bekend gemaakt. Sinds 1 augustus 2014 is

de Duitse Alexander Schaper de Senior Designer Man en opvolger van Morgan Sundberg. Hij maakt nu onderdeel uit van het ontwerpteam waar Nina Bogstedt aan het hoofd staat. Zijn eerste collectie is voor het herfst/winter seizoen van 2015.

Schaper studeerde design aan de universiteit voor toegepaste wetenschap in Hamburg. In 2007 werd hij Category Head Deasigner voor de Adidas Fashion Group. De Duitse ontwerper was verantwoordlijk voor het concept en het ontwerp van Adidas SLVR en Black Line. Ook de Adidas samenwerkingen met celebrities zoals Kanye West en Pharrel Williams, nam Schaper voor zijn hoede. Voor zijn nieuwe baan verhuisde hij naar Stockholm om zich fulltime te kunnen richten op het werk bij Filippa K.

“Ik ben erg blij dat ik aan de slag ben bij Filippa K. Ik ben altijd al fan geweest van Scandinavisch design en dat waar het merk voor staat. Het is dus erg spannend om ​​deel uit te maken van de ontwikkelingen en uitbreiding van de menswear lijn van het merk”, aldus Alexander Schaper.

Filippa K is vertegenwoordigd in 20 landen met 50 brandstores, webshops, en meer dan 600 retailers zoals de Bijenkorf en Illum. Het merk biedt kleding voor zowel mannen als vrouwen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN