Het jonge label Akin To__ is onderdeel van een tentoonstellingreeks, genaamd 'De Coöperatieve'. Deze reeks is

opgezet rond beeldende kunst, design en mode. Voor iedere tentoonstelling is telkens een andere curator verantwoordelijk. Akin To__ werd geselecteerd door Eve Demoen van het Modemuseum in Hasselt en is te zien van vrijdag 25 juli tot en met zondag 27 juli.

De exposities zullen plaatsvinden in de galerie op nummer twaalf in de Witte Nonnenstraat in Hasselt. Gedurende de periode van 7 maart 2014 tot 1 maart 2015 staan 50 tentoonstellingen gepland met het werk van telkens 1 kunstenaar of ontwerper. Voor dit project wordt samengewerkt met kunstenaars, curatoren, kunstrecensenten, galerijen en culturele organisaties. Voorgangers van Akin To__ zijn onder andere Maloe Swinnen, Robert Piccart en Ann van Hoey.

In oktober 2013 richten Xaroline Hiernaux en Margaux Bolle het label Akin To__ op. Beide ontwerpsters hebben gestudeerd aan La Chambre in Brussel en liepen stage bij Maison Martin Margiela, Helmut Lang, Marios Schwab en Lanvin. Het label dat ze samen oprichtten, verenigt architectuur, wetenschap en esthetiek. Dit heeft bijzondere prints als resultaat. De collecties zijn met elkaar verwant door het periodiek systeem der elementen (systematische weergave van alle scheikundige namen). De wintercollectie van 2014-2015 heet Cu, de scheikundige benaming voor het element koper. Het wordt verwerkt in de vorm van accessoires op kledingstukken. De collectie voor de zomer van 2015 heet V (Vanadium).

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN