Sportgigant Adidas heeft, mede dankzij het EK, in de eerste

helft van 2012 een nettowinststijging van 30,1 procent naar 455 miljoen euro gerealiseerd. Het Duitse bedrijf zag de omzet over deze periode met 16 procent stijgen naar 7,3 miljard euro. Het tweede kwartaal leverde een nettowinststijging van 17,9 procent naar 165 miljoen euro op, over een omzet van 3,5 miljard, een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

"We hebben in de eerste helft van 2012 wederom een uitstekend financieel resultaat geleverd. Onze duidelijke overwinning in de zomer van voetbal, onze toegenomen operationele marges en het uitstekende management van ons inventaris tonen aan dat we de juiste formule hebben gevonden om onze gunstige resultaten en cash-flow traject voort te zetten," aldus Adidas Group toman Herbert Hainer in een persbericht. Ook zei hij dat Adidas zal profiteren van zijn rol in de Olympische Spelen in Londen, en hij verwacht dat de Spelen 'een generatie zal inspireren om te gaan sporten'. "Ook hier zal Adidas dankbaar gebruik van maken."

De sportretailer, op Nike na de grootste ter wereld, verwacht nu dat de nettowinst voor het volledige boekjaar 2012 tussen 15 en 17 procent zal stijgen naar 770 miljoen tot 785 miljoen euro. Aanvankelijk had het bedrijf een prognose gemaakt van een winststijging op jaarbasis van 12 tot 17 procent. Ook de prognose voor de omzetstijging over 2012 is omhoog bijgesteld naar bijna 10 procent.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN