Het Duitse sportmerk Adidas heeft Subhinder Singh Prem

en Vishnu Bhagat, respectievelijk de voormalig COO en managing director van Adidas India, aangeklaagd wegens bedrijfsfraude. Dat meldt The Times. De mannen worden ervan verdacht een netwerk van geheime magazijnen te hebben gebruikt om Adidas schoenen en kleding op te slaan die op frauduleuze wijze waren geboekt als omzet.

In totaal zouden de mannen voor 8,7 miljard Indiase Rupee (124,5 miljoen euro) hebben gefraudeerd. De mannen riskeren strafrechtelijke vervolging wegens diefstal van producten, het doorschakelen van producten uit de productieketen van Adidas en het opslaan van de producten in magazijnen in Delhi.

De fraude kwam aan het licht, nadat Adidas in januari met een intern bedrijfsonderzoek begon na zorgen over financiën en onregelmatigheden in de voorraad bij de Indiase tak van het bedrijf. Het koppel wordt er ook van verdacht geprobeerd te hebben de verkoop kunstmatig te stimuleren om te kunnen profiteren van een stimuleringsregeling. Daarnaast beweert Adidas dat het paar potentiële franchisehouders geld heeft afgetroggeld onder het valse voorwendsel dat ze van plan waren om nieuwe vestigingen te openen.

De mannen, die in maart ontslagen werden door Adidas, ontkennen de aantijgingen. Het sportmerk heeft twee Duitse leidinggevenden aangewezen om leiding te geven aan de Indiase divisie. Adidas heeft ook aangekondigd om 300 van zijn 900 Reebok winkels in India te sluiten als onderdeel van een herstructurering.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN