Een tekort aan inventaris en vertraagde leveringen van de

voorjaarscollectie hebben bij moderetailer Abercrombie & Fitch geleid tot een omzetdaling van 8,9 procent in het eerste kwartaal. De omzet bedroeg 838,8 miljoen dollar (649 miljoen euro), ruim onder de prognose van 941 miljoen dollar die analisten maakten. De vergelijkbare omzet daalde met 15 procent.

Het kwakkelende Amerikaanse bedrijf rapporteerde een verlies van 7,2 miljoen dollar (5,6 miljoen euro), een aanzienlijke verbetering ten opzichte van een verlies van 21,3 miljoen dollar (16,5 miljoen euro) gedurende dezelfde periode vorig jaar.

In maart waarschuwde Abercrombie al dat het eerste kwartaal moeizaam zou zijn, maar nu geeft het bedrijf ook een terughoudende prognose voor het volledige boekjaar met 20 dollarcent minder winst dan aanvankelijk werd aangegeven.

Abercrombie's financiële topman Jonathan Ramsden zei in een interview met de Wall Street Journal dat de slechte verkoop van dameskleding en de zwakte in Europa geleid hebben tot de voorzichtige prognose voor het lopende boekjaar. Toch zei hij dat het bedrijf 'over het algemeen positief is'.

Abercrombie heeft meerdere winkels gesloten in een poging de marges in de Verenigde Staten te verbeteren. Ook het inventaris is flink onder handen genomen, met als gevolg een tekort. Het voordeel, aldus het bedrijf, is dat het assortiment, terwijl minder groot, nu vaker voor de volle prijs wordt verkocht.

Aandelen in het bedrijf daalden na bekendmaking van de resultaten met 8 procent, maar sloten met 0,92 procent in de plus.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN