• Home
  • V1
  • Columns
  • A&F verlengt Jeffries' contract

A&F verlengt Jeffries' contract

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse tienermoderetailer heeft het contract van CEO Mike Jeffries met één

jaar verlengd. De beslissing komt enkele dagen nadat aandeelhouder Engaged Capital, eigenaar van 0,5 procent van Abercrombie & Fitch aandelen, het ontslag van Jeffries eiste. Toch is Engaged niet tevreden met deze ontwikkeling. Dat meldt Women's Wear Daily. Aandelen in het bedrijf daalden op maandag met 2 procent.

Jeffries' contract van vijf jaar loopt in februari af. Engaged noemde Jeffries' functie als hoofd van het Abercrombie 'een grote belemmering' voor een eventuele verkoop van het bedrijf ter waarde van 4,5 miljard dollar (3,3 miljard euro) en eiste zijn vertrek.

Het nieuwe contract van Jeffries bepaalt dat er na een jaar een wederzijds opzegtermijn van twaalf maanden is. Abercrombie zegt dat het nieuwe contract de nadruk legt op het bereiken van targets. Mocht het bedrijf deze behalen kan Jeffries op lange termijn zo'n zes miljoen dollar verdienen. Het bedrijf is ook van plan nieuwe merkvoorzitters aan te nemen voor de merken Abercrombie & Fitch, Abercrombie Kids en Hollister. Een hiervan zou de eventuele opvolger van Jeffries kunnen zijn.

Engaged is boos over de nieuwe regeling. "Wij beschouwen dit als een complete veronachtzaming van de fiduciaire plichten van het bestuur. Deze actie bewijst weer dat het bestuur (van Abercrombie) alleen trouw is aan een meester, de heer Jeffries, in plaats van de aandeelhouders die hem benoemden," schrijft Glenn Welling, bestuurslid van Engaged.
Abercrombie
Abercrombie & Fitch