• Home
  • V1
  • Columns
  • 3 Suisses stopt met papieren catalogus

3 Suisses stopt met papieren catalogus

loading...

Het Franse postorderbedrijf 3 Suisses stopt met de papieren catalogus. Het bedrijf zal zich vanaf het

herfst- en winterseizoen 2014 alleen nog richten op de online verkoop. De huidige catalogus voor de lente en zomer 2014 is daarmee de laatste editie die 3 Suisses uitbrengt.

3 Suisses heeft de afgelopen jaren moeite om overeind te blijven. In 2013 tekende het postorderbedrijf voor het vijfde achtereenvolgende jaar een verlies op van 60 à 70 miljoen euro, dat meldt RetailDetail. Vooral in Frankrijk heeft het bedrijf het zwaar. De halfjaarlijkse catalogus, en dus halfjaarlijkse collectie, legt het af tegen de snel wisselende collecties van concurrenten. Ook de grote voorraden die het bedrijf per collectie in huis moet hebben, leveren problemen op.

De eigenaar van het postorderbedrijf, Otto Group, stelde onlangs Eric Dubois aan als nieuwe CEO. Hij verving daarmee Caroline Liévois en kreeg de taak om van 3 Suisses een winstgevende webshop te maken. Otto Group hoopt daarmee het bedrijf opnieuw winstgevend te maken. Eerder trok Dubois het Scandinavische, voormalig postorderbedrijf Ellos uit de negatieve cijfers door het eveneens te transformeren tot online retailer.

3 Suisses