Abercrombie & Fitch was begin jaren 2000 een van de meest populaire winkels voor tieners. Maar na een paar misstappen en controversiële opmerkingen van de CEO destijds, kelderde het merkimago. Nu probeert Abercrombie zijn concurrenten in te halen. Abercrombie & Fitch en Hollister waren begin jaren 2000 dé tienerretailer, waar het winkelend publiek de meest trendy flanels, T-shirts en spijkerbroeken zou kopen.

Maar door de jaren heen zijn de controverses rond het bedrijf gestapeld. In 2013 kwamen de opmerkingen weer naar boven uit een Salon-artikel uit 2006, waarin de voormalige CEO van Mike Jeffries zei dat de detailhandelaar alleen kleding zou verkopen aan aantrekkelijke mensen. Abercrombie & Fitch daalde in 2006 tot het vierde meest populaire merk onder tieners met een hoger inkomen, 6e in 2009, en viel na 2014 van de hitlijsten, volgens Piper Jaffray.

Nu maakt het bedrijf een ommekeer door zijn imago en ethos te transformeren. In plaats van degenen uit te sluiten die niet in de stijl van Abercrombie passen, heeft het bedrijf een meer inclusieve houding aangenomen, aangezien consumenten sociaal bewuste merken blijven waarderen. Alles hierover zie je in onderstaande Engelstalige video.

Bron: CNBC via YouTube

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN