Zoveel verdient Adidas aan de verkoop van Yeezy's

Adidas en Kanye West werken sinds 2015 samen aan Yeezy; een schoen-en kledingcollectie die zowel het sportmodebedrijf als de hiphopartiest/ entrepreneur/ ontwerper geen windeieren legt, zo blijkt. The New York Times schrijft dat de Yeezy-collectie Adidas aan het einde van het jaar 1,3 miljard Amerikaanse dollar (1,115 miljard euro) aan omzet oplevert.

Kanye West ontvangt volgens Textilwirtschaft een aandeel van 5 procent van de netto-omzet, wat neerkomt op een bedrag van 65 miljoen Amerikaanse dollar (57 miljoen euro).

In het begin van de samenwerking werden Yeezy’s twee- tot driemaal per jaar gelanceerd. Dit aantal werd in 2018 opgeschroefd, mede doordat Adidas de modellen in verschillende kleuren uitbrengt.

In het najaar van 2018 werd een Yeezy-model voor het eerst in grote hoeveelheden gelanceerd met een adviesprijs van 220 euro. Dit betekent niet dat de consument makkelijk aan een paar sneakers komt; de schoen is bij iedere lancering binnen korte tijd uitverkocht, wat slimme handelaren veel geld oplevert op de re-sellingmarkt. Om een voorbeeld te geven hoe lucratief deze handel is: een paar Yeezy’s van 220 euro, worden op StockX verkocht voor 880 euro. De Adidas x Yeezy Boost 350 in piraat zwart, een eerder gelanceerd model van Kanye West voor het sportmodebedrijf, wordt op Farfetch voor 2.338 euro aangeboden.

Beeld: Yeezy Boost 350 V2 Black via Adidas website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN