• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zeven op de tien modehandelaren hebben slechtere soldenperiode dan vorig jaar

Zeven op de tien modehandelaren hebben slechtere soldenperiode dan vorig jaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het is een pittige soldenperiode geweest, zo blijkt uit een rondvraag van brancheorganisatie ModeUnie. Een combinatie van de verstrengde maatregelen, een hittegolf en het wegvallen van bijzondere gelegenheden waar mensen aankopen voor doen heeft bijgedragen aan het slechte resultaat. Namelijk zeven op de tien modehandelaren geeft aan een slechter resultaat behaald te hebben dan vorige zomer.

De solden loopt af op maandag 31 augustus, waardoor de winkeliers nog een vol weekend hebben om de zomersolden uit te voeren. Afgelopen maandag werd een versoepeling van de maatregelen doorgevoerd, men mocht weer met zijn tweeën winkelen en zonder tijdslimiet in de winkels. De versoepeling heeft volgens de rondvraag van Mode Unie wel gezorgd voor een verbetering in de omzet, maar het kon het resultaat van de zomersolden niet redden. Gemiddeld sluiten de handelaren de zomersolden met 21 procent minder omzet af dan de zomersolden in 2019.

Ondanks de omzetterugloop in vergelijking met vorig jaar, is het resultaat toch minder negatief van verwacht. Aan het begin van de solden verwachtte de handelaren namelijk een negatief resultaat van 36 procent.

Over het algemeen blijft het een bijzondere soldenperiode. Niet alleen door de opgelegde maatregelen en de hittegolf, maar ook door het feit dat de zomersolden een maand is opgeschoven. Normaal gesproken gaat de solden op 1 juli in het jaar van start, maar vanwege de coronacrisis werd de koopjesperiode uitgesteld zodat winkeliers hun waar langer voor volle prijzen kon verkopen.

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Coronavirus
Solden
Zomersolden