• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zeb sluit alle kinderwinkels

Zeb sluit alle kinderwinkels

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Zeb For Stars

Belgische retailer Zeb sluit alle Zeb For Stars kinderwinkels, zo meldt het moederbedrijf Fashion Society aan FashionUnited. Het gaat om vijf vestigingen die gesloten worden.

De reden voor de sluiting is dat het concept niet de verwachtingen waarmaakte. “De twee coronajaren hebben zwaar op de omzet gewogen. En zeker de gemiste communie- en lentefeesten,” aldus een marketing manager Erika Mees van moederbedrijf Fashion Society, in het persbericht. De winkels blijven wel in beheer van Fashion Society. De winkels in Zoersel en Hasselt zullen omgetoverd worden tot Fashion Store’s. De 19 personeelsleden van de huidige Zeb for Stars winkels worden omgeschoold.

Beeld: Zeb For Stars

Kinderwinkels Zeb For Stars gaat sluiten

Begin 2019 werd de komst van Zeb For Stars winkels aangekondigd. Met het concept boorde Zeb een nieuw marktsegment aan op dat moment en richt het zich op de doelgroep tussen de twee en zestien jaar. De stap is niet geheel onverwacht aangezien Zeb al sinds 2017 hoofdaandeelhouder was van kinderkledingretailer For Stars.

Ten tijde van de lancering van Zeb For Stars in 2019 geeft Luc van Mol, CEO van de Zeb Groep, aan dat hij mikt op een twintigtal winkels van het concept. “Daarmee vullen we een groot gat in een markt die tot op heden zeer versnipperd is. Er bestond vandaag niet echt een multibrandketen voor kinderkleding waar ouders en hun kroost in een prettige en ruime shop omgeving keuze hebben uit meer dan vijftig kwalitatieve merken,” aldus Van Mol in een persbericht destijds.

De Zeb Groep is het moederbedrijf van Zeb, The Fashion Store en Pointcarré.

ZEB
zeb for stars