• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando: bezorging op dezelfde dag van bestelling in 10 Duitse steden

Zalando: bezorging op dezelfde dag van bestelling in 10 Duitse steden

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zalando gaat zijn same day delivery service uitbreiden naar meer steden. In september begon de e-tailer met het aanbieden van de dienst voor klanten in Berlijn en Keulen, en nu komen daar tien nieuwe steden bij.

Vanaf nu kunnen klanten die in de regio´s Ruhrgebied en Rijnland een bestelling plaatsen bij Zalando hun pakketten op dezelfde dag verwachten. De Duitse webgigant gaat hiervoor samenwerken met de bezorgdienst Liefery uit Frankfurt. Enkele steden waar Zalando de dienst gaat testen, zijn Essen, Düsseldorf en Oberhausen.

“De same day delivery bevindt zich momenteel in een testfase, waarin we meer te weten willen komen over de behoeften van de klant en ook willen uitvinden hoe het proces in elkaar steekt,” zei een woordvoerder van Zalando tegen WirtschaftsWoche. “Tijdens dit proefproject zullen we enkele honderden pakketten per dag bezorgen.”

Als deze nieuwe service bij klanten aanslaat, is Zalando van plan de testfase te beëindigen en de dienst in meerdere steden te gaan aanbieden. “Dan kunnen klanten bewust voor deze dienst kiezen,” meldt de woordvoerder. Hoeveel klanten moeten betalen om hun pakket op dezelfde dag geleverd te krijgen, is nog niet bekend. In ieder geval neemt het bedrijf tijdens de testfase de kosten op zich.

Zalando