• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Zalando test same day delivery in Berlijn en Keulen

Zalando test same day delivery in Berlijn en Keulen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Vandaag besteld, vandaag in huis: de Berlijnse online retailer Zalando versterkt zijn positie tegenover andere winkeliers en start in Berlijn en Keulen een test met same day delivery.

Het proefproject begint deze maand. Dat laat David Schröder, logistiek directeur bij Zalando weten in de Lebensmittel Zeitung. In beide Duitse steden krijgt een geselecteerd aantal klanten hun pakketje zelfs bij bestelling tot in de vroege namiddag ´s avonds nog bezorgd. Voorheen konden klanten hun pakketje voor zes euro extra versneld laten bezorgen. De nieuwe, nog snellere service is in eerste instantie gratis.

Als de test de komende maanden aanslaat, zal Zalando de snelle bezorgservice volgens Schröder gaan integreren in zijn aanbod. Het concept zal dan worden uitgebreid naar andere steden, het liefst in grote Duitse stedelijke regio´s zoals het Ruhrgebied.

Om ook klanten in Zuid-Duitsland, Frankrijk en Zwitserland sneller te kunnen bedienen, bouwt Zalando een nieuw logistiek centrum in het Zuid-Duitse Lahr. In oktober van dit jaar start de moderetailer met de bouw van dit vierde Duitse logistieke centrum, dat een oppervlakte van ongeveer 130 duizend vierkante meter krijgt. Met het nieuwe distributiecentrum, dat volgend jaar herfst opengaat, creëert Zalando duizend nieuwe banen.

Eerder testte Ebay ook al met same day delivery in Berlijn. Omdat de service toen redelijk succesvol was, heeft het online veilinghuis de snelle bezorgdienst volgens Duitse website Gründerszene vast ingevoerd.

Verdere details over het proefproject worden in de komende maanden bekendgemaakt.

Bezorgservice
Same Day Delivery
Zalando