WP Lavori in Corso zet in op retail met Woolrich Europe

WP Lavori in Corso, dat onder andere licentiehouder is van Palladium, Barbour en Woolrich, staat vanaf nu aan het hoofd van Woolrich Europe. Het bedrijf werkt al 34 jaar lang samen met het Amerikaanse merk, en heeft deze aparte onderneming opgezet om het merk vanaf 2016 verder te ontwikkelen in Europa en Azië.

”Deze nieuwe structuur laat zien dat we, nog meer dan in het verleden, bereid zijn om in Woolrich te investeren,” laat WP Lavori in Corso´s marketing directeur Valeria Caffagni schriftelijk weten. “We willen vooral inzetten op een sterke retailtak.”

Het bedrijf hoopt dat Woolrich tussen 2016 en 2020 een omzetgroei van 14 procent kan realiseren ten opzichte van de 104 miljoen euro die het bedrijf in 2015 heeft gegenereerd. WP Lavori in Corso gaat hiervoor investeren in marketing en onderzoek & ontwikkeling (O&O), en wil in de komende jaren 60 nieuwe winkels in Europa openen in onder andere Parijs, Rome en Madrid. In Azië legt WP Lavori in Corso de nadruk op Japan, waar het bedrijf vijf nieuwe Woolrich-winkels gaat openen. Daarnaast opent binnenkort ook de eerste flagshipstore van het merk in Korea in hoofdstad Seoel.

Woolrich werd in 1830 opgericht in de Verenigde Staten door John Rich. Het merk heeft momenteel zeventien eigen winkels in onder andere Nederland, Italië en Duitsland.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN