• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Winkelhiermaand: Unizo roept op tot ‘niet massaal, wel lokaal’ shoppen

Winkelhiermaand: Unizo roept op tot ‘niet massaal, wel lokaal’ shoppen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op dinsdag heropenen de Belgische winkels voor de tweede keer dit jaar. Op die dag gaat ook de ‘Winkelhiermaand’ van brancheorganisatie Unizo in, voortbordurend op de Winkelhiercampagne van eerder dit jaar. Unizo roept op niet massaal op pad te gaan en vooral lokaal te shoppen.

“Loop niet massaal en tegelijk naar de winkel, want de veiligheid primeert, in ons aller belang,” aldus Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO in het persbericht. “Maar koop wel zoveel mogelijk lokaal, in winkels in je buurt. De plaatselijke handelaars hebben onze steun, nu meer dan ooit, nodig. En ook wij kunnen zelf niet zonder hen.”

“We willen onze handelaars extra steunen en vragen de consument om hetzelfde te doen. Maar we willen niet dat consumenten momenteel massaal, op één en dezelfde dag, tegelijk gaan shoppen. Dat zou voor teveel drukte kunnen zorgen en op die manier ook een cadeau zijn voor het virus. Een ganse maand geeft consumenten de tijd en ruimte om gespreid, in alle veiligheid zoveel mogelijk aankopen te doen bij hun lokale handelaars. En het maakt het ook voor onze handelaars zelf organisatorisch en qua veiligheid behapbaar. Dat is dan ook waar deze maand voor UNIZO om draait.”

Ondertussen dringt Mode Unie bij de overheid aan op duidelijkheid over de solden in januari. De organisatie wil de koopjesperiode verschuiven naar februari, maar gebeurt dit niet, dan gaat de sperperiode al aankomende woensdag van start.

Coronavirus
lokaal
UNIZO
winkeldieven