• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wijken Nederlanders en Duitsers uit naar België om te shoppen?

Wijken Nederlanders en Duitsers uit naar België om te shoppen?

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nu in Nederland een harde lockdown is ingegaan en ook Duitsland weer op slot zit, maakt brancheorganisatie Comeos zich zorgen dat consumenten in België komen winkelen. Comeos roept dan ook op tot overleg, zo blijkt uit een bericht op de website van de organisatie.

“De winkels nemen alle nodige veiligheidsmaatregelen om de klantenstroom te controleren en de hygiënemaatregelen te doen naleven,” aldus Dominique Michel, CEO van Comeos, in het bericht. “Maar de handelaars kunnen niet alles. Wij zijn verantwoordelijk voor wat er in en voor onze winkels gebeurt. Het is aan de lokale besturen en politiezones om in de straten de klantenstroom te controleren en toe te zien op het respect van de maatregelen.”

Comeos wil een gecoördineerde aanpak voor de komende weken om de meest veilige winkelsomstandigheden te garanderen. De organisatie vraagt ook aan de politie waar nodig extra controles te organiseren en aan de gemeentebesturen om extra stewards in te zetten om de toestroom van klanten in goede banen te leiden.

Coronavirus
Duitsland
Lockdown
Nederland