• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wegens succes verlengd: Pop-upwinkelconcept The Box blijft tot zeker 2027

Wegens succes verlengd: Pop-upwinkelconcept The Box blijft tot zeker 2027

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

The Box in Antwerpen. Credits: Foto door Wim Hadermann, beeld via De Stad Antwerpen

Winkelconcept The Box kan nog even blijven in de Kloosterstraat in Antwerpen. De plek waar ondernemers hun winkelconcept konden testen zou eigenlijk eind 2024 moeten sluiten, maar vanwege het succes wordt het concept met drie jaar verlengd, zo blijkt uit een persbericht van de Stad Antwerpen.

Al dertig ondernemers hebben hun concept in het pop-upwinkelconcept kunnen testen. Twee daarvan hebben inmiddels een eigen winkel geopend en andere ondernemers zetten verdere stappen in hun ondernemerschap, aldus het bericht. Ondernemers uit Antwerpen, maar ook uit andere delen van België en zelfs Nederland hebben hun intrek al genomen in het concept/.

In The Box kunnen ondernemers het pand tot een eigen winkel omzetten met eigen sfeer en ervaring. "The Box is het juiste idee op de juiste plek. Een instapklaar concept voor startende ondernemers in uitdagende tijden in een stad die openstaat voor creatievelingen met durf en drive,” aldus Schepen voor middenstand Koen Kennis in het bericht. “Klanten vinden hier hun ondernemers, ondernemers hun klanten. Dat is in eerste instantie natuurlijk de verdienste van de ondernemers zelf, maar ik zie er toch ook het bewijs in dat Antwerpen anno 2024 nog altijd die dynamische, aantrekkelijke stad is.”

Winkelstraat