Verschuiving zomersolden goedgekeurd door Commissie Economie en Consumentenzaken

Een zomersolden die op 1 augustus van start gaat, komt steeds dichterbij. De verschuiving is namelijk goedgekeurd door de Commissie Economie en Consumentenzaken van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Brancheorganisatie Mode Unie en Unizo zijn tevreden, zo delen ze mee in een persbericht.

Het wetsvoorstel voor de verschuiving ingediend door CD&V, MR en Open VLD werd unaniem goedgekeurd. “Een noodzakelijke maatregel voor onze zwaar getroffen modesector,” aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. “Mode Unie is ook zeer tevreden dat de stem van de zelfstandige modesector door gewogen heeft op het beleid. Op deze manier geeft de overheid modewinkels de broodnodige ademruimte om hun zomerstock een maand langer aan normale marge te verkopen.”

Het wetsvoorstel bestond uit verschillende onderdelen. Nu de zomersolden opschuift naar 1 augustus zal ook de sperperiode verschuiven naar 1 juli. Daarnaast wordt de verplichte inschrijving van ondernemingen in de KBO versoepelt waardoor administratieve en financiële last verlicht wordt. Ook is er tijdens de duur van de coronamaatregelen een schorsende werking voor uitverkopen. Die hebben normaal gesproken een maximumduur van vijf maanden of een jaar.

Foto credit: Aygin Kolaei voor FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN