• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Verdere verstrenging: tijdslimiet van 30 minuten per winkel

Verdere verstrenging: tijdslimiet van 30 minuten per winkel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een verrassing in het ministerieel besluit dat gisteravond is gepubliceerd: het tijdslimiet van 30 minuten per winkel komt weer terug.

Eerder deze week werden nieuwe maatregelen aangekondigd die in eerste instantie pas op vrijdag om 18:00 in zouden gaan. De invoering van de regels werd echter naar voren gehaald. Dit zou betekenen dat vanaf middernacht van woensdag op donderdag men nog maar per twee mocht winkelen of één volwassene met minderjarige kinderen. Echter stond in het ministerieel besluit dat werd gepubliceerd een verrassing voor retailers: het tijdslimiet komt weer terug. Ook is er een kleine uitzondering: in Brussel moet men alleen shoppen.

In buurland Frankrijk gaan alle niet-essentiële winkels vanaf vrijdag weer dicht, zo maakte president Emmanuel Macron gisteren bekend. Na twee weken komt een evaluatie moment om te zien of de situatie dusdanig is verbeterd zodat de winkels weer open kunnen.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Coronavirus