• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uniqlo winkel in Brussel geopend

Uniqlo winkel in Brussel geopend

Door Esmee Blaazer

20 okt. 2017

Retail

Retailer Uniqlo heeft de deuren van de eerste Brusselse vestiging, na twee winkels in Antwerpen, geopend. De winkel is gelegen in het gerenoveerde shoppingcenter op het Muntplein in het centrum van Brussel en biedt op 1500 vierkante meter de Lifewear collectie van de Japanse retailer aan voor dames, heren en kinderen. De officiële opening trok meer dan vierhonderd bezoekers.

Bij de opening werd een traditionele Japanse ceremonie met Taiko-drummers gehouden voordat het lint werd doorgeknipt. Aanwezig waren de COO van Uniqlo België Kohsuke Kobayashi, Brussels burgemeester Philippe Close, Japans ambassadeur in België Hajime Hayashi en de Brusselse Uniqlo-ambassadeurs dj Lefto en hordeloopster Anne Zagré.

"De winkel in de hoofdstad is een nieuwe mijlpaal in onze expansie," zo verklaarde Kohsuke Kobayashi, Chief Operating Officer van Uniqlo België al eerder. "Het succes van ons merk in Antwerpen sterkte ons in het vertrouwen om verder uit te breiden richting Brussel. Het Muntplein is een centrale locatie in hartje Brussel, dicht bij de Nieuwstraat en het historische centrum, die zowel een groot aantal lokale inwoners als toeristen aantrekt."

In The Mint openen deze week meerdere winkels de deuren, hoewel het gerenoveerde winkelcentrum nog niet helemaal af is. Uniqlo is een van de grootste winkels in het vernieuwde winkelcentrum. "Trekkers als deze zaak (Uniqlo, red.) maken van The Mint een succes”, verklaarde Sam Perneel van AG Real Estate, eigenaar van het winkelcentrum aan Het Nieuwsblad.

Ook Esprit, Decathlon, Tamaris en Kiabi vestigen zich in het vernieuwde winkelcentrum. "Het was de bedoeling om een aantal grote zaken aan te trekken zodat ook kleinere zaken snel zouden volgen. We zijn vooral overtuigd van de kracht van de locatie aan het Muntplein en op het einde van de Nieuwstraat. Met vitrines van acht meter hoogte worden de winkels een grote showroom,” aldus Perneel.

The Mint telt een winkeloppervlakte van 15.000 vierkante meter.

THE MINT / Shopping mall / Place de la Monnaie, Brussels 2014 from quickit on Vimeo.

Lees ook: Achtergrond - Modelabels kiezen voor Brussel

Foto's: Uniqlo

Brussel
De Munt
The Mint
UNIQLO