• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Tachtig procent van Belgische retail verwacht huurverlaging komend jaar

Tachtig procent van Belgische retail verwacht huurverlaging komend jaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De huurprijzen te hoog, zo blijkt uit de CBRE Belgium Retail Survey 2021. Tachtig procent van de ondervraagde retailers geeft aan een huurverlaging te verwachten. Onder de mode en persoonlijke verzorging retailers is het percentage zelfs 100 procent.

Vastgoedbedrijf CBRE heeft 66 nationale en internationale retailers actief in België gevraagd naar hun ervaringen in 2020 en hun verwachtingen in 2021. Bijna de helft van de ondervraagde retailers kwam uit de mode en persoonlijke verzorging hoek. Gemiddeld verwachten de retailers dat de huurkosten 11,2 procent van de omzet bedragen. Onder mode en persoonlijke verzorging retailers is deze verhouding 12 procent. Bij voedsel en restaurant retailers is deze verhouding het hoogst met 14,3 procent.

Uit de survey van CBRE blijkt ook dat meer en meer retailers online zijn uitgebreid en omnichannel hebben omarmt. Zo biedt 66 procent nu een gelijkwaardig of een uitgebreider aanbod van het assortiment online. 54 procent geeft daarnaast aan dat de online verkoop een impact heeft gehad op het fysieke winkelnetwerk. 58 procent geeft aan afhaalpunten in de winkels te hebben geïntroduceerd, 16 procent focust zich juist op de grotere steden met hun winkelnetwerk en 13 procent geeft aan het winkel portfolio onder de loep te nemen.

Image: Sara Kurfess / Unsplash

CBRE
Retail