• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Stefanel opent eerste Belgische winkel

Stefanel opent eerste Belgische winkel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modemerk Stefanel heeft in Antwerpen de eerste Belgische winkel geopend. Zo geeft het merk invulling aan het streven voor meer expansie in Noord-Europa en de Benelux.

“We zien Anwerpen als een strategische locatie om ons merk verder te ontwikkelen in de regio,” aldus Stefanel. “Antwerpen is een centrum voor avant-gardastische mode en een incubator voor nieuwe trends.”

Ondanks het streven voor expansie, heeft Italiaans merk Stefanel het moeilijk. Afgelopen december maakte Stefanel namelijk bekend op zoek te zijn naar een investeerder. Gisteren werd bekend dat het het Italiaanse merk geholpen wordt door Oxy Capital Italia en Attestor, twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ‘redden van bedrijven in moeilijkheden’.

Afgelopen tien jaar heeft Stefanel een flinke schuld opgestapeld van zo’n 170 miljoen euro. Een deel van de schuld heeft het bedrijf proberen te herstructureren. De overeenkomst met Oxy Capital Italia en Attestor zorgt ervoor dat Stefanel een kapitaal-injectie krijgt van 10 miljoen euro als nood liquiditeit.

Stefanel