• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Sports Direct opent winkel in Docks Bruxsel

Sports Direct opent winkel in Docks Bruxsel

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Sports Direct heeft een nieuwe winkel geopend in het pas vernieuwde winkelcentrum Docks Bruxsel. Dat schrijft RetailDetail. Het is de zesde vestiging voor de sportketen in de Belgische hoofdstad.

Het Britse Sports Direct, dat begin dit jaar de Belgische sportwinkelketen Primo overnam van de failliete Unlimited Sports Group, heeft zijn intrek genomen in een ruim 3.400 vierkante meter groot pand op de begane grond van Docks. De winkel is verdeeld in zones die betrekking hebben op bepaalde sporten, waaronder voetbal, outdoor en hardlopen. De winkel biedt werk voor zo’n vijftig werknemers.

Onlangs werd nog bekend dat Sports Direct zijn winkels in Luik en Hasselt gaat sluiten, omdat deze ondanks de winstgevendheid van de keten tegenvallende prestaties leverden.

Sports Direct beschikt momenteel over zo’n 750 winkels in verschillende Europese landen. In België is het aantal filialen dankzij de overname van de 26 Primo-winkels gegroeid naar 41. Hiervan bevinden zich er 18 in Wallonië, 18 in Vlaanderen en 6 in de regio Brussel. In het boekjaar 2015/2016 rapporteerde de keten in België een omzet van 123,7 miljoen euro en een nettowinst van op 2,4 miljoen.

Beeld: Sports Direct website

Sports Direct