• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sports Direct sluit twee Belgische filialen

Sports Direct sluit twee Belgische filialen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Sports Direct gaat de winkels in Luik en Hasselt sluiten. Er zijn 27 mensen werkzaam bij de winkels. Momenteel heeft de keten 41 winkels in België, na de overname van 26 Primo-winkels. Dat meldt het Belgische La Libre.

In Luik werken 11 mensen in de Sports Direct-winkel, in Hasselt zijn dat er 16. Het is niet duidelijk hoe de toekomst van de medewerkers eruit ziet.

Het is geen verrassing dat deze winkels hun deuren sluiten; hoewel de sportketen winstgevend is heeft een aantal winkels het moeilijk. De vestiging in Hasselt was een van die winkels. Het filiaal in Luik had last van de locatie; het is gevestigd in winkelcentrum Médiacité, waar de prestaties tegenvallen.

In het gebroken boekjaar 2015/2016 rapporteerde de keten in België een omzet van 123,7 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 2,4 miljoen. Na het faillissement van het moederbedrijf Unlimited Sports Group werden 26 winkels van Primo overgenomen door Sports Direct. Momenteel heeft Sports Direct 18 winkels in Wallonië, 18 in Vlaanderen en 5 in regio Brussel.

Beeld: Edward Hands/Wikimedia Commons

Sportsdirect