• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Shoppen op Instagram bij 27 retailers

Shoppen op Instagram bij 27 retailers

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Redactionele sites die geld verdienen met affiliate marketing, maakten al gebruik van Liketoknow.it op Instagram. Nu gaan steeds meer webshops overstag, waaronder Asos en Matches.

Hoe het werkt: consumenten kunnen zich aanmelden bij Liketoknow.it, een bedrijf dat vorig jaar werd gelanceerd. Als ze vervolgens een foto op Instagram zien met het logo van het bedrijf, kunnen ze de foto liken, om vervolgens een e-mail te ontvangen met informatie waar het product op de foto te koop is. De gebruiker die de foto plaatste krijgt geld als de consument besluit het product te kopen.

Inmiddels zijn niet alleen modewebsites en bloggers overstag, maar ook de retailers zelf. In totaal gebruiken 27 webshops Liketoknow.it, waaronder Asos, MyTheresa, Urban Outfitters en Selfridges.

Liketoknow.it is niet de enige aanbieder die shoppen via Instagram mogelijk maakt. Volgens Fashionista.com was Nordstrom vorig jaar de eerste retailer die gebruik maakte van Like2Buy, een soortgelijke dienst. Marc Jacobs Beauty en Michael Kors hebben hun eigen diensten ontwikkeld.

Instagram
LIKEtoKNOW.it