• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Retours JBC nu mee met Belgische pendelaars

Retours JBC nu mee met Belgische pendelaars

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

JBC gaat pakjes laten retourneren met behulp van Belgische pendelaars. JBC werkt hiervoor samen met Belgische start-up Hytchers, zo meldt het modebedrijf in een persbericht.

“Via een innovatief deelsysteem reizen de pakketjes mee op bestaande pendelroutes van automobilisten, wat tot minder bestelbusjes en CO2-uitstoot leidt,” aldus het persbericht. Via een app kunnen particulieren pakketten vervoeren en leveren die op hun pendelroute liggen. In ruil ontvangen ze punten die ze bij partners van Hytchers kunnen inwisselen voor aankoopbonnen.

“We zijn zelf een op-en-top Belgisch familiebedrijf, daarom proberen we altijd lokale spelers te ondersteunen. Dat Hytchers een lokale start-up is, was een sterke plus om samen in zee te gaan,” aldus Bart Claes, CEO van JBC in het persbericht. “Als we zeggen dat we maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, menen we dat ook. Daarom zoeken we constant naar nieuwe manieren om deze waarden in de praktijk om te zetten. Bij elk deel van het productieproces vragen we ons af wat er beter kan. Dus ook voor de retour van onze pakketjes.”

Consumenten hoeven alleen de retour aan te melden op het Hytchers platform, de bestelling correct verpakken en het afgeven bij een van de 110 centrale inzamelpunten. De JBC-klant kan op een kaart de vooruitgang van de retour volgen tot en met de vergoeding.

Beeld: JBC CEO Bart Claes, via JBC

hytchers
JBC
Retouren