Populariteit Antwerpse winkelzondag: ‘Helft bezoekers wil vaker dan één keer per maand’

Elke eerste zondag van de maand is het winkelzondag in Antwerpen. De stad begon in september 2014 met de opening van de winkels op zondag en volgens onderzoek van de stad Antwerpen groeit de populariteit alleen maar. Dit melden diverse media waaronder HLN en Retaildetail.be.

Uit het onderzoek, gedaan onder ruim 4500 bezoekers, komt onder andere naar voren dat de bezoekers vaker op de zondag wil winkelen en de vraag naar ruimere openingstijden komt ook naar voren. Op de eerste zondag van de maand gaan de winkels in de binnenstad open onder de noemer ‘Antwerpen is Open’. De meeste winkels gaan op zondag pas in de middag open.

‘Antwerpen is Open’: populariteit winkelzondag opnieuw toegenomen

Van de ondervraagden kent één op de drie de Antwerpse winkelzondagen. De grootste toename van bezoekers komen voornamelijk uit de drie zuidelijke Nederlandse provincies en uit de provincie Antwerpen zelf. Het aantal bezoekers uit de overige Vlaamse provincies blijven nagenoeg gelijk, aldus HLN.be. Een van de zeven ondervraagden geeft aan minstens af en toe naar Antwerpen af te reizen voor een winkelzondag. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan vaker dan één keer per maand te willen winkelen op zondag in Antwerpen. Naast extra winkelzondagen is één op de zes voor openingstijden tot na zes uur ś avonds en wil drie op de tien ook ‘s ochtends op zondag winkelen.

De winkelzondag zou niet hebben gezorgd voor een verschuiving van de omzet, maar juist een extra en nieuw publiek aantrekken, aldus Retaildetail.be. De stad Antwerpen gaat nu bekijken of er meer winkelzondagen komen en of de winkeltijden verruimd worden, maar hiervoor moet wel steun vanuit de winkeliers zijn.

Beeld: FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN