• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Pinterest voegt buy button toe aan Android app

Pinterest voegt buy button toe aan Android app

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na Facebook en Instagram lijkt Pinterest het volgende sociale medium dat wordt ingezet als verkoopplatform. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het sinds deze week buyable Pins aanbiedt in de Amerikaanse Pinterest app voor Android.

Wanneer een Pin op het platform een blauwe buy knop heeft, kunnen consumenten hierop klikken en het product vervolgens aanschaffen. Volgens nieuwssite The Street is het een logische stap, omdat bezoekers van Pinterest de website altijd al gebruikten voor het maken van een overzicht van items die zij willen aanschaffen.

“De buy button is iets waar we al lange tijd over hadden nagedacht,” vertelde Michael Yamartino, verantwoordelijk voor de afdeling commercie bij Pinterest, aan The Street. Volgens Yamartino is het een functie waar veel gebruikers al vaker om hebben gevraagd. “Bezoekers van Pinterest vinden altijd wel producten die ze graag zouden willen kopen. We hebben veel onderzoek gedaan naar mogelijke manieren waarop we dit mogelijk konden maken voor hen en kwamen toen op het idee van Pins die te koop zijn,” aldus Yamartino.

Tegelijk met de lancering van de nieuwe functie voor de Android app, heeft het bedrijf Pinterest Shop uitgebracht. In deze winkel kunnen bezoekers van de app terecht voor producten die zijn geselecteerd door het team van Pinterest. Enkele merken die hier worden verkocht, zijn Bloomingdale´s en Nordstrom.

In juni van dit jaar werd de buy button al toegevoegd aan de Pinterest app voor iOS. Destijds bestond het aanbod uit 30 miljoen verkrijgbare Pins, en inmiddels is dat aantal verdubbeld. Klanten kunnen op dit moment betalen met Apple pay of met een creditcard. De nieuwe functie is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, en het is nog niet bekend wanneer deze ook in andere regio´s zal worden geïntroduceerd.

Bloomingdale's
NORDSTROM
Pinterest