• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Opnieuw kleinere winkelbubbels? Vakbond ACV zegt ja, Unizo is tegen

Opnieuw kleinere winkelbubbels? Vakbond ACV zegt ja, Unizo is tegen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vakbond ACV Puls roept op tot extra maatregelen omtrent het aantal mensen in de winkels. De vakbond roept op tot alleen winkelen met een tijdslimiet en een maximum aantal klanten in de winkels. De oproep stuit op commentaar van ondernemersorganisatie Unizo.

ACV Puls geeft aan dat winkelmedewerkers, en voornamelijk die in de voedingswinkels, vanaf dag één in de vuurlinie staan. Bij de medewerkers heerst volgens hen een grote angst om besmet te raken. “Met de opkomende eindejaarsperiode houden we ons hart vast,” aldus de vakbond in het persbericht. “Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen, dus ook in winkels moeten er aangepaste maatregelen komen,” aldus de vakbond.

Ondernemersorganisatie Unizo begrijpt de zorgen van het winkelpersoneel, zo is te lezen in het persbericht. “Het opnieuw inperken van de vrijheid om met meer personen te komen winkelen, zoals de vakbond voorstelt, zal echter niet leiden tot meer veiligheid, terwijl het wel de overlevingskansen en arbeidsplaatsen in veel zaken in gevaar brengt,” aldus Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo in het persbericht.

Unizo geeft aan dat sinds de heropening van alle winkels op 11 mei niet direct een nieuwe piek in het aantal besmettingen te zien was. De organisatie geeft aan dat het verbod op winkelen met meerdere personen dat enige tijd geldig was heeft gezorgt voor een negatieve impact op de verkoopcijfers, vooral in de non-food sector. “Dat nu opnieuw terugschroeven zou wel eens het einde kunnen betekenen voor heel veel winkels die nog altijd ver onder hun normale omzetcijfer draaien.” Unizo wil daarom inzetten op extra handhaving van de geldende veiligheidsregels in plaats van een extra verstrenging.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

acv puls
Retail
UNIZO
winkelbubbel