• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Online uitgaven 7 procent gestegen in eerste helft van 2019

Online uitgaven 7 procent gestegen in eerste helft van 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor het vijfde jaar op rij is het aantal online uitgaven in België toegenomen. De online uitgaven zijn in het eerste halfjaar gestegen met 7 procent, zo meldt BeCommerce op basis van de Becommerce Market Monitor. De online uitgaven kwamen neer op 5,69 miljard euro.

“In 2018 zagen we al een record aan uitgaven online. De Belgen gaven toen 10,67 miljard euro uit, wat al een half miljard meer was dan de uitgaven in 2017. We zien dat, gedurende het eerste half jaar van 2019, deze consistente groei is verder gezet met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als de e-commerce dit jaar aan dit tempo blijft groeien, lijkt het erop dat we dit jaar de magische grens van 11 miljard euro zullen doorbreken,” aldus Sofie Geeroms, managing director bij BeCommerce in het persbericht.

Tijdens de eerste zes maanden van 2019 werden in totaal 55,3 miljoen aankopen gedaan online door een stijging van 25 procent. Inmiddels wordt een op de vijf uitgaven online gedaan, zo meldt BeCommerce. Online kopen via een smartphone wordt steeds populairder, namelijk 18 procent van de aankopen werd in de eerste zes maanden met een telefoon gedaan. “Ondanks de daling van de desktop en tablet voor online inkopen, blijft de laptop wel nog steeds het meest populaire toestel voor het uitvoeren van online bestedingen,” aldus Geeroms in het bericht. “Ongeveer de helft van de uitgaven wordt via een laptop verricht (47 procent).”

BeCommerce
BECOMMERCE MARKET MONITOR