Omoda’s expansiedrift: drie nieuwe winkels in Zwolle, Amsterdam en Utrecht

Omoda, de van oorsprong Zeeuwse schoenenretailer, is aan het uitbreiden. De afgelopen maanden heeft het drie winkels geopend in Zwolle (4 augustus), Amsterdam (13 september) en Utrecht (15 september), waardoor het in totaal 21 fysieke eigen winkels heeft. Dit maakt het schoenenbedrijf middels een persbericht bekend.

Het lijkt iets van voor de crisis: zoveel fysieke winkels openen. De fysieke retail heeft het in Nederland op dit moment niet makkelijk (ter illustratie: in de eerste acht maanden van dit jaar verdween er 250.000 vierkante meter aan winkeloppervlak. Bron: Rabobank Retail Update oktober 2018). Zo niet bij Omoda. Het bedrijf schrijft in het persbericht juist groot vertrouwen te hebben in de stenen winkels.

Omoda’s expansiedrift: drie nieuwe winkels in Zwolle, Amsterdam en Utrecht

Maar lukraak nieuwe winkels openen doet het bedrijf niet. “Stap één is kijken naar de klantbehoefte aan de hand van online bestellingen en de vragen van klanten. Het selectieproces van een nieuwe locatie hangt af van verschillende factoren. Is de beoogde stad een leuke winkelstad? Kunnen we een pand vinden wat voldoet aan onze ambities en wensen? Omoda-winkels moeten beeldbepalend zijn voor de stad: letterlijk met een mooie, inspirerende winkel en figuurlijk zodat iedereen in de omgeving aan Omoda denkt wanneer ze aan mooie schoenen en accessoires denken. Als we daar niet de perfecte plek voor kunnen vinden, doen we het niet,” verklaart Lourus Verton, mede-CEO van Omoda, in het persbericht.

Omoda’s expansiedrift: drie nieuwe winkels in Zwolle, Amsterdam en Utrecht

Volgens het persbericht hebben de drie winkelsteden Utrecht, Zwolle en Amsterdam een eigen karakter en zijn de openingen van winkels aldaar ‘toevoegingen aan het winkelbestand’. Het schoenenbedrijf zegt in de nabije toekomst nog meer fysieke winkels te willen openen. Waar is nog niet bekend. “Voor nu koesteren we het feit dat Omoda in tegenstelling tot alle negatieve berichten over de mode-retail een positieve ontwikkeling heeft ingezet”, aldus het persbericht.

Omoda’s expansiedrift: drie nieuwe winkels in Zwolle, Amsterdam en Utrecht

Over Omoda

Omoda is een Zeeuws familiebedrijf, gevestigd in Zierikzee. De keten heeft 21 winkels verdeeld over Nederland en biedt onder andere schoenen van Floris van Bommel, Van Lier, Gabor, Michael Kors, maar biedt ook accessoires van All The Luck In The World."

Lees ook :Dit is de nieuwe flagshipstore van Omoda ontworpen door Piet Boon

Beeld: Omoda-winkels Zwolle, Utrecht en Amsterdam

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN