• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • NSZ wil verplichte afronding niet alleen bij cash betalingen maar bij alle betalingen

NSZ wil verplichte afronding niet alleen bij cash betalingen maar bij alle betalingen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Op 1 december 2019 gaat een nieuwe regel in voor handelaren. Zij moeten cashbetalingen verplicht afronden, maar elektronische betalingen blijven hetzelfde. Uit onderzoek van NSZ (Neutraal Syndicaat voor zelfstandigen) wil 9 op de 10 handelaren een verplichte afronding op àlle betalingen. NSZ zal hier, wanneer de federale regering is gevormd, bij de bevoegde minister op aandringen, zo meldt de organisatie in een persbericht.

NSZ redeneert dat consumenten de keuze voor cash of elektronisch zullen laten afhangen van wat voor hen het goedkoopste is. Hierdoor zullen files en frustraties bij de kassa volgen, maar ook zal het werk van kassabedienden niet makkelijker worden.

Wat het nog moeilijker maakt is het feit dat maaltijdcheques en ecocheques niet mogen worden afgerond. Wanneer een klant met zowel, cash, als een maaltijdcheque en het overige bedrag elektronisch betaald, wordt het al helemaal lastig aangezien het een niet afgerond en het anders juist afgerond moet worden. De kassabon moet zowel de afgeronde en niet afgeronde bedragen vermelden.

Beeld: Pexels

afronding
betaling
betalingwijzen
cash
handelaren