• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • NSZ over verplichte mondmaskers: ‘Consumenten moet niet de indruk krijgen dat winkels onveiliger zijn’

NSZ over verplichte mondmaskers: ‘Consumenten moet niet de indruk krijgen dat winkels onveiliger zijn’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mondmaskers zijn sinds zaterdag verplicht in onder andere winkels en winkelcentra. Ondernemersvereniging NSZ is blij dat deze verplichting geldt voor alle winkels, maar vindt het bijzonder jammer dat niet duidelijker gecommuniceerd is dat de verplichting winkelen veiliger maakt, zo is te lezen in een persbericht.

“Nog te veel consumenten hebben schrik om te shoppen en dat zorgt dan weer voor heel wat financiële problemen bij handelaren,” aldus NSZ in het bericht. “Consumenten mogen niet de indruk krijgen dat de verstrenging van de maatregel er is omdat het onveiliger is geworden in de winkels; het heeft enkel te maken met voortschrijdend wetenschappelijk inzicht.”

Dat de maatregelen nu duidelijk gecommuniceerd zijn ziet NSZ als positief. Eerder werd het dragen van een mondmasker in winkels alleen ‘sterk aangeraden’. NSZ ziet graag dat de regeringsleiders gaan communiceren dat het met mondmasker veilig is in de winkels. “Als die communicatie er niet snel komt, komt de financiële overlevingsgraad van heel wat handelszaken in het gedrang. Handelaars zitten op zwart zaad en we moeten nu vooral zorgen dat de liquiditeit terugkomt,” aldus Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, in het persbericht.

mondmaskers
NSZ