NSZ, Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, roept op de openingsuren en zelfs de dagen waarop geopend mag worden door de winkels opnieuw te bekijken. De brancheorganisatie wil zo de publieksstromen zo goed mogelijk spreiden, zo meldt het op de website.

Om winkelen zo veilig mogelijk te maken wil de brancheorganisatie graag de tijden en dagen waarop winkels mogen openen verruimen. Op dit moment zijn handelaren verplicht een rustdag per week te hebben, maar dit kan aangepast worden als de burgemeester akkoord geeft. Meerdere handelaren moeten een aanvraag voor de verruiming indienen bij de stad.

“NSZ wil dat burgemeesters een gesprek aangaan met de lokale handelaars om te zien of handelaars tijdelijk een paar avonden in de week later willen open zijn of uitzonderlijk eens een rustdag laten vallen in de heropstart. Dit is niet goed voor de financiële cijfers van de ondernemer, maar ook om meer verspreiding te hebben van de aankopen en zo dus nog meer aan social distancing te doen”, aldus Christine Mattheeuws, van NSZ, in het bericht. 

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN