• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nederland versoepelt: winkelen op afspraak na twee bijna maanden geschrapt

Nederland versoepelt: winkelen op afspraak na twee bijna maanden geschrapt

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nederlandse retailers halen weer opgelucht adem. Vanaf 28 april is winkelen zonder afspraak weer toegestaan, zo werd gisteravond bekendgemaakt tijdens een persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Een afspraak maken voor het winkelen hoeft niet meer, maar er blijven wel diverse voorwaarden gelden voor retailers. Zo is er een maximaal aantal klanten, dit aantal is gelinkt aan het winkeloppervlak. Het dragen van een mondkapje in de winkel blijft verplicht en Rutte drukte iedereen op het hart om zo veel mogelijk alleen te gaan winkelen.

Wanneer de maatregel op 28 april wordt opgeheven, is het bijna twee maanden geleden dat de regel in ging. Op 3 maart werd het voor Nederlandse winkeliers mogelijk om klanten op afspraak te ontvangen. Klanten moesten minstens vier uur van te voren een afspraak hebben gemaakt en winkeliers waren vrij om zelf de lengte van een tijdslot te bepalen.

De versoepeling voor de detailhandel is een van meerdere versoepelingen die gisteren zijn aangekondigd. Zo verdwijnt ook de avondklok vanaf 28 april, gaan de terrassen deels open, wordt het advies voor thuisbezoek aangepast van één bezoeker naar maximaal twee personen per dag en mogen er bij begrafenissen weer honderd gasten aanwezig zijn.

Coronavirus
Lockdown