• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Modewinkels halen in eerste openingsweek 80 procent van normale omzet

Modewinkels halen in eerste openingsweek 80 procent van normale omzet

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De verkoopcijfers van de eerste ‘corona winkelweek’ vallen hoger uit dan verwacht. Uit een rondvraag van Mode Unie blijkt dat modewinkels namelijk 80 procent van hun normale weekomzet hebben gehaald. “Dat is een beduidend beter resultaat dan de verwachtingen voorspelden. We zijn dus ook tevreden voor specifiek onze modesector,” aldus Mode Unie directeur, Isolde Delanghe, in het persbericht.

Maandag 11 mei zag het gros van de modewinkels al een goede start. Toen werd een omzet behaald van 50 procent van de normale dag omzet. Dit viel al hoger uit dan de verwachting van de meeste handelaren. Deze hadden namelijk een omzet tussen de 30 en 40 procent van het normale niveau verwacht.

Omzet in eerste week heropening hoger dan verwacht bij modewinkels

“Waar we op maandag vooral veel consumenten in stadkernen zagen, merkten we dat consumenten zich de daaropvolgende dagen meer naar kleinere steden en gemeentes begaven,” aldus Delanghe. “Consumenten die aanvankelijk wat terughoudend waren om te komen shoppen, zagen dat dit bij de zelfstandige winkels op een veilige en rustige manier kon en dat gaf vertrouwen om te komen winkelen.” Delanghe geeft ook aan dat steden zoals Gent, Roeselare en Kortrijk communicatie goed aanpakken en aantrekkelijk zijn voor consumenten.

Foto credit: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Coronavirus
Detailhandel
ModeUnie
Retail