• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Modeketen Kiabi zoekt franchisenemers in België, expansie met tiental winkels op de agenda

Modeketen Kiabi zoekt franchisenemers in België, expansie met tiental winkels op de agenda

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Kiabi

Het Franse modelabel Kiabi zoekt naar franchisenemers in België, dat maakt het modelabel bekend in een persbericht. Kiabi wil de volgende jaren nauw samenwerken met franchisenemers en een tiental winkels openen in Wallonië, Brussel en Vlaanderen.

Kiabi wil zijn ‘succesformule’ doortrekken om wereldwijd nog meer te kunnen doen voor gezinnen. Daarvoor werkt het modelabel graag samen met partners. “Sinds onze eerste franchise in 2005 hebben we een standvastig netwerk uitgebouwd van ruim honderd partners wereldwijd. Zij kunnen rekenen op onze steun als ervaren familiegroep en zelf een unieke ervaring beleven door gezinnen duurzame mode aan te reiken”, legt François Haimez, Leader International, uit in het persbericht.

Kiabi wil groeien door franchising

Het franchiseconcept is voor Kiabi een kans om verder te groeien in België. “Zo krijgen franchisenemers de ruimte om zelf te ondernemen, waarbij zij begeleid worden door Kiabi in verschillende stadia”, voegt Mélanie Meurisse, hoofd ontwikkeling en werk, toe in het persbericht.

Calonne heeft ambities in elke regio in België. “Dus, als je gepassioneerd bent door mode, ondernemend bent ingesteld en kennis hebt van de retail- en distributiewereld, dan moet je het ons gewoon laten weten”, aldus Jérôme Calonne, CEO bij Kiabi in België. Calonne roept geïnteresseerde ondernemers op zich online aan te melden voor een verkennend gesprek.

Franchising stond al even op de agenda. Zo vertelde Calonne in een interview met FashionUnited in 2022 een franchisenetwerk te starten, met een tempo van drie nieuwe winkels per jaar. Dat lijkt nu verschoven te zijn naar dit jaar.

In 2016 opende het Franse modelabel zijn eerste winkel in België. Zeven jaar later telt het modelabel negen Kiabi-winkels gelegen in Doornik, Bergen, La Louvière, Charleroi, Luik en vier verkooppunten in Brussel.

KIABI