• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie pleit voor schrappen mondmaskerplicht in winkels

Mode Unie pleit voor schrappen mondmaskerplicht in winkels

Door Caitlyn Terra

10 feb 2022

Retail

Unsplash

Brancheorganisatie Mode Unie pleit voor het schrappen van de mondmaskerplicht in winkels als de coronabarometer op oranje gezet wordt, zo blijkt uit een persbericht. Aankomende vrijdag beslist de federale overheid of de barometer van kleur verandert en er wordt versoepeld in België.

Bij de kleurverandering zal namelijk ook de mondmaskerplicht vervallen in de horeca. Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, in het persbericht: "We zijn van mening dat het risico op besmettingen in modewinkels in geen geval groter is dan in de horeca. Daar vervallen, naast de mondmaskerplicht voor klanten, ook de tafellimiet van zes personen, alsook het verbod om rechtopstaand te consumeren bij de nieuwe code. Mode items shoppen gebeurt op een rustige manier, binnen de gezins- of vriendengroep en er is weinig tot geen contact met andere klanten. Op een veilige manier shoppen zonder mondmasker dus."

Ze voegt toe: “Shoppen zonder mondmasker zorgt ervoor dat winkelen aantrekkelijker wordt en ook een pak meer ongedwongen kan. Toen vorig jaar in oktober de mondmaskerplicht (kort) wegviel, zag de modesector onmiddellijk een stijging in de verkoop. Dit bewijst des te meer dat modestukken winkelen zonder mondmasker zin geeft aan klanten om te shoppen. Zeker in het begin van het de lente- en zomerverkoop zou dit voor de nodige boost zorgen om het seizoen goed te starten.”

CORONAVIRUS
Mode Unie
mondmasker