• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie: “Modewinkels hadden goede eerste maand”

Mode Unie: “Modewinkels hadden goede eerste maand”

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De winkels zijn inmiddels bijna een maand weer geopend. Uit een rondvraag van Mode Unie blijkt dat zelfstandige mode detaillisten ongeveer 75 procent van de omzet uit dezelfde periode vorig jaar hebben behaald.

“Een opsteker voor de zwaar getroffen modesector, die de verkoop de eerste weken een pak lager had ingeschat, aldus directeur van Mode Unie, Isolde Delanghe, in een persbericht. Hoewel er minder klanten zijn in de winkel, meldt de brancheorganisatie dat het gemiddelde aankoopbedrag hoger ligt dan normaal. Populaire stuks waren shorts, jurken en sandalen. Ook sportieve en casual items waren geliefd, maar de meer geklede items bleven hangen. De brancheorganisatie verwacht dat de laatstgenoemde items het weer beter zullen doen nu de horeca weer open gaat. Daarnaast wordt het weer wat frisser dus zullen naar verwachting de tussenseizoen items meer verkocht worden.

“De heropening van de horeca zal er voor zorgen dat consumenten naast shoppen ook iets kunnen eten en drinken. Dat zal voor meer beleving in de winkelstraat zorgen en dat zal consumenten zeker en vast verder aantrekken om te komen winkelen én om langer in de steden en dorpen te blijven”, aldus Delanghe.

Coronavirus
ModeUnie