• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie en Unizo doen oproep voor mogelijkheid winkelen met sociale bubbel

Mode Unie en Unizo doen oproep voor mogelijkheid winkelen met sociale bubbel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Winkelen moet sinds een paar weken geleden weer alleen. Waar in juni de regels rondom shoppen nog verder versoepeld, werd dit een aantal weken gelden weer teruggedraaid. Men moet alleen naar de winkel komen, maar brancheorganisaties Mode Unie en Unizo zien dit graag anders.

De organisaties dringen aan op het toelaten van ‘shoppen met je bubbel’, zo melden de twee in een persbericht. “De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in winkels,” aldus het bericht. “Ondernemers in de modesector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil.”

Uit eerdere berichtgeving bleek dat in het eerste soldenweekend 50 procent minder omgezet werd dan normaal. Mode Unie ziet onder andere het ‘alleen winkelen’ als reden hiervoor. Zowel Mode Unie als Unizo vindt het raar dat in juli een verstrenging is doorgevoerd op het gebied van winkelen aangezien de heropflakkering van het virus in België niet gelinkt wordt aan winkelen.

Beeld: FashionUnited

Coronavirus
Mode Unie
sociale bubbel
Solden
UNIZO