• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie benadrukt opnieuw het belang van lokaal winkelen met Red Friday

Mode Unie benadrukt opnieuw het belang van lokaal winkelen met Red Friday

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode Unie legt opnieuw de nadruk op lokaal winkelen. De brancheorganisatie heeft Black Friday omgedoopt tot Red Friday, zo blijkt uit een persbericht. “Een dag waar het kopen bij lokale handelaars centraal staat. Hun vrijdag moet immers gered worden. Grote internationale webshops en ketens, die redden zichzelf wel.”

“België heeft één van de meest vertakte modewinkel landschappen ter wereld. Willen we die diversiteit blijven behouden en willen we blijven genieten van een authentieke winkelbeleving en een ongelofelijk sterke service, dan moeten we met z’n allen bewust aankopen. Want als in elke stad dezelfde ketenwinkels overblijven, hebben we overal eenheidsworst: daar wordt niemand gelukkig van,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in het persbericht.

Niet-essentiële winkels zijn op dit moment in België voor de tweede keer dicht. Afgelopen week kwam er uit de retail- en vastgoedsector nog een dringende oproep voor de heropening van winkels, maar op deze oproep is nog geen antwoord gekomen.

Black Friday
Mode Unie
red friday