Mexx werkt samen met Astermod voor rentree in Frankrijk

De herlancering van Mexx begin dit jaar, betekent ook de rentree van het Nederlandse merk in Frankrijk. Voor de terugkeer op de Franse markt heeft moederbedrijf RNF Holding de handen ineengeslagen met Astermod, zo blijkt uit een persbericht.

Frankrijk was een van de grootste markten van Mexx voordat het merk werd overgenomen door Eroglu Holding in 2015. Nu maakt het merk een rentree in het land dankzij Astermod, een dochtermaatschappij van Verywear. Verywear is een omni-channel en multi-brand group die onder andere aanwezig is in retail door Devianne en Julie & Co winkels en websites Des Marques & Vous.com. Astermod focust zich op groothandel en heeft 12 merken in het portfolio. Vanaf juni 2018 gaat het bedrijf de heren- en damescollecties van Mexx distribueren, aldus het persbericht.

“We zijn overtuigd dat de terugkeer van Mexx op de Franse markt een groot succes zal zijn, dankzij de organisatie bij Mexx maar ook dankzij de expertise van Astermod en Verywear,” aldus Leo Cantagalli, CEO van Mexx. “We kennen Mexx al een lange tijd en vonden het DNA van het merk terug in de eerste H18 collectie,” aldus CEO van Verywear Group, Hugues Lalain. “We weten hoe krachtig het merk is en welke gat er in de markt viel toen het merk er niet meer was dat door niemand meer is opgevuld. Klanten zijn erg gehecht aan het merk en zullen verheugd zijn om het weer te vinden in de retail. Al deze redenen hebben geleid tot dit partnerschap waar we erg trots op zijn. We zijn ons bewust van de enorme potentie.”

Mexx herlanceerde begin maart onder de Nederlandse RNF Holding. Leo Cantagalli, een oud Mexx-man is aangesteld om het merk te leiden naar het oude DNA van Mexx. E-commerce is een van de grootste prioriteiten van het merk, zo meldde de CEO in maart.

Beeld: Mexx

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN