• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: de Primark flagshipstore op de Meir

Retail

Kijken: de Primark flagshipstore op de Meir

Door Esmee Blaazer

1 mei 2018

De Meir, de bekendste winkelstraat van Antwerpen, is een Primark rijker. De Ierse fast fashion retailer heeft op maandag 30 april de deuren geopend van het vlaggenschip in de stad. De winkel is met zijn 5900 vierkante meter het grootste filiaal in België.

Tijdens de verbouwing heeft Primark een aantal kenmerkende elementen van het gebouw in hun oorspronkelijke staat hersteld, waaronder de centrale trap en de "Ridderkamer", zo is in het persbericht te lezen. De “Ridderkamer”, nu ingericht met Harry Potter-merchandise, werd in het verleden gebruikt door een bank om aktes te ondertekenen.

In het interieur spelen ‘diamanten’ een hoofdrol, zo wordt uitgelegd in het persbericht. De Primark flagshipstore telt 2 verdiepingen, 80 kleedkamers, 67 kassa’s en 2 zones om “batterijen” op te laden. “De Meir is een absolute toplocatie en wij zijn dan ook heel fier met deze flagship store,” besluit Gerry Butler, Director General Primark Benelux in het persbericht. Volgens de keten zijn door de komst van de vlaggenschip 550 banen gecreëerd.

Primark had al vijf vestigingen in België, waaronder filialen in Brussel en Gent.

Primark kan het hardnekkige vooroordeel dat fast fashion per definitie nooit duurzaam en dus onethisch is maar niet van zich afschudden. FashionUnited nam de duurzaamheid van Primark onder de loep: EXCLUSIEF Case study: Primark's duurzaamheid onder de loep

Over Primark

Primark, onderdeel van Associated British Foods PLC, zag zijn omzet in boekjaar 2017 met 19 procent stijgen -de modeketen rapporteerde een omzet van 7 miljard Britse pond (7,9 miljard euro). Deze groei werd onder andere bewerkstelligd door de uitbreiding van het winkeloppervlak, waardoor de verkoop in Europa zo’n 16 procent steeg. Aan het einde van het boekjaar had Primark 345 winkels in het portfolio met een totaal winkeloppervlak van 1,2 miljoen vierkante meter. Het afgelopen jaar opende de modeketen 30 nieuwe winkels in negen landen waardoor het meer dan 139.000 vierkante meter winkeloppervlak toevoegde. Primark opende in de Benelux winkels in Amsterdam, Zwolle, Hilversum en Charleroi.

Foto’s: Primark