• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kiabi opent eerste franchise-punt in België

Kiabi opent eerste franchise-punt in België

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Kiabi winkel in Hannuit. Credits: Kiabi

Kiabi zet de voorgenomen strategie voort en opent een eerste franchise-winkel in België. Eerder kondigde de Franse keten al aan dat het wilde groeien in het land door middel van franchisepartners. De eerste Belgische franchise-winkel is te vinden in Hannuit.

Kiabi heeft internationaal al meer dan 300 franchisepartners. De franchisers zijn goed voor de helft van het hele winkelbestand van de keten. In België gaat het merk nog een stap verder door de franchising omnichannel te maken, waarbij de Belgische franchisenemer ook gestimuleerd wordt door de verkoop die via de Belgische website van Kiabi gehaald wordt in zijn regio. België is dan ook het grootste omnichannel-land waar Kiabi actief is, met 30 procent van de totale omzet in België via kiabi.be. Van die online omzet wordt 40 procent in de winkel terugverdiend dankzij click & collect met online betaling of e-reservering met betaling in de winkel, aldus het persbericht.

Kiabi meldde eerder al een tiental winkels te willen openen in België door middel van franchising. In een interview uit 2022 gaf de keten aan met zo’n drie winkels per jaar te willen groeien in het land.

Franchise
KIABI