• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Isabel Marant zet winkelexpansie voort met opening van Brusselse winkel

Isabel Marant zet winkelexpansie voort met opening van Brusselse winkel

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse designerlabel Isabel Marant opent zijn eerste winkel in België. Dit schrijft Retaildetail als eerst. Eerder dit jaar opende het merk ook al een winkel in Lyon en Barcelona.

De Belgische vestiging van Isabel Marant werd geopend in de Brusselse Louizawijk op de Waterloolaan, waar het gelegen ligt tussen winkels van modehuizen Chanel en Dior.

De versnelde uitbreiding van het Franse label komt volgens Retaildetail door de Franse investeringsmaatschappij Montefiore, die sinds 2016 51 procent van de aandelen in handen heeft. De overige aandelen zijn in handen van de ontwerpster zelf en haar vennoten Sophie Duruflé en Nathalie Chemouny.

Over Isabel Marant

Isabel Marant, geboren en getogen in Parijs, begon op de middelbare school met het creëren van haar eigen kleding. Ze volgde een studie aan Studio Berçot, een Parijse modeacademie. Daarna lanceerde ze haar eigen sieradenlijn en vervolgens een collectie met breisels. Sinds 1994 runt ze het merk dat haar naam draagt, dat een succes werd dankzij de nonchalante Franse stijl. Bekende hititems zijn haar sleehaksneakers (2011) en tie dye jeans (2012).

De ontwerpster bracht in 2010 de lager geprijsde 'Etoile' collectie op de markt gebracht. In 2013 ontwierp Isabel Marant een designercollectie voor modeketen H&M. In 2017 stapte het modemerk in mannenmode en ging de webshop live.

Belgische winkel
Isabel Marant
Montefiore
winkelexpansie