• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Intersport start in winkels met 3D-voetanalyse

Intersport start in winkels met 3D-voetanalyse

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Intersport gaat zijn Nederlandse winkels voorzien van een 3D-voetenscan ontwikkelt door technologiebedrijf SafeSize. Dit kondigt Intersport aan in een persbericht. Door het gebruik van de scan worden consumenten geadviseerd op basis van de complete omvang van de voet.

Volgens Ron Bruinenberg, retail- en marketing manager Intersport Nederland, is dit een belangrijke stap voorwaarts naar het bieden van de ‘best mogelijke service’. ”De 3D-technologie van SafeSize meet niet alleen de breedte en lengte van de voeten, maar ook de hoogte van de wreef en het verschil tussen beide voeten. Hierdoor kan per individu de meest geschikte schoen geadviseerd worden”, aldus het persbericht.

Intersport kondigt verder aan in gespecialiseerde winkels ook een ‘dynamische analyse’ aan te bieden waarbij de afwikkeling van de voet op een loopband wordt geanalyseerd.

Bruinenberg verklaart in het persbericht dat Intersport door de implementatie van de technologie niet alleen zijn service vergroot, maar ook de kans op blessures voor zijn consumenten aanzienlijk verkleind.

Intersport heeft 60 sportwinkels in Nederland en in totaal ruim 5.400 winkels in meer dan 40 landen. In Nederland is het sportmodebedrijf onderdeel van Euretco B.V.

3D
Intersport
SafeSize
voetscan